kurdland
كئ وه كوومن ساردوگه رمي روژگاري چيشتوه -گاله ده شتي گه رمه سيروگاله كويستاني گه دم ----هيمن---- دلم ته نگه وچه ووم تاره ورئ م دوور-وه كووس كه فتي ووه چارناچار-تونيش ئووشي،نيه ده ردت له گيانم-شه راوو ئه رنه مه ن ساقي خه رگ بار --په رته و

 
 

اشتباه پزشكی به چه قیمت؟؟؟؟؟؟

آنگونه كه تاریخ و پنل مصرف مواد مخدر در جهان نشان می‌دهد ، یكی از قویترینمواد مخدر كه توانست در تخریب و ویرانی شهر وجودی انسان و گسترش پدیدهاعتیاد در سطحی وسیع عمل كند هرویین است. در اواخر قرن نوزدهم مصرف تریاكدر اروپا به شكل گسترده‌ای رواج یافته بود و مردم برای درمان بسیاری ازبیماری‌ها مانند وبا كه ناشی از آلودگی محیط زیست آن موقع اروپا بود بهمصرف تریاك روی می‌آوردند و پس از مدتی به مصرف آن اعتیاد پیدا می‌كردند.پزشكان آن زمان در اروپا به دنبال دارویی بودند تا بتواند در درمان و یاترك اعتیاد به تریاك مؤثر باشد . ظاهراً برای اولین بار داروسازی بایرآلمان در سال 1896 از تركیب انیدرید استیك و مرفین خالص دارویی را ساخت كههرویین نامیده شد.


نام هرویین از واژه یونانی هیرو Hiro بهمعنی قهرمان گرفته شده است . در این فرایند از یك كیلوگرم مرفین حدود 900گرم هرویین به دست می‌آمد كه به آن دی استیل مرفین نیزگفته می‌شود. هرویینبرای اولین بار به عنوان داروی ترك اعتیاد به تریاك پا به عرصه وجود گذاشت. پزشكان آن زمان نمی‌دانستند كه چه اشتباه بزرگی را مرتكب شده‌اند و چهماده خطرناكی را به عنوان دارو به بازار عرضه كرده‌اند. تصور پزشكان براین بود كه كه با مصرف هرویین و جایگزینی آن با تریاك می‌توان اعتیاد بهتریاك را درمان كرد و سپس مصرف هرویین را می‌توان به راحتی قطع كرد امامصرف كنندگان تریاك با مصرف هرویین از چاله در می‌آمدند و به چاهی عمیقمی‌افتادند كه بیرون آمدن از آن به مراتب سخت تر بود و این آغازی بود برایظهور گسترده ترین و مخرب‌ترین نوع اعتیاد كه در جای جای كره خاكی قربانیگرفته و می‌گیرد و شعله‌های ویرانگر آن هنوز زبانه می‌كشد.


این وضعیت یعنی تجویز هرویین توسطپزشكان برای ترك اعتیاد تا اواخر قرن بیستم ادامه داشت تا جایی كه در دهه1960 میلادی پزشكان شهر لندن بیش از 500 كیلوگرم هرویین به بیماران خودتجویز كردند.
شاید تصور بر این باشد كه هرچه پزشكان می‌گویند وهردارویی كه تجویز می‌كنند بدون نقص و اشتباه است ، اما آن گونه كه تاریخنشان می‌دهد علم پزشكی خصوصاً در مسئله بیماری اعتیاد دچار اشتباهات فاحشیشده است و تولید و عرضه داروهای ترك اعتیاد توسط پزشكان نه تنها كمكی بهحل مسئله نكرده است بلكه باعث تخریب بیشتر و حاد شدن مسئله درمان بیماریاعتیاد شده است و داستان داروهای ترك اعتیاد هنوز هم به همین شكل اما درقالب داروهای دیگر ادامه دارد.


در اواخر قرن بیستم با مشخص شدن عوارضناشی از مصرف هرویین و نه تنها ناكارآمدی آن بلكه تخریب وحشتناك آن ،تجویز آن برای درمان یا ترك اعتیاد كنار گذاشته شد اما دیگر دیر شده بود وهرویین به عنوان یك ماده مخدر قوی و ویرانگر به همه جا رسوخ كرده بود.اكنون بعد از گذشت سالها هنوز هم در فرهنگ عامیانه اعتیاد و مواد مخدر اززبان مصرف كنندگان هرویین شنیده می‌شود كه ما برای ترك اعتیاد به تریاكهرویین مصرف كردیم ، به ما گفتند اگر چند روزی هرویین مصرف كنید راحت ترمی‌توانید اعتیادتان را ترك كنید.


هرویین اصل یا لابراتواری كه هنوز هم بهصورت قاچاق تولید می‌شود پودری سفیدرنگ است اما هرویین‌هایی كه به هرویینخیابانی شهرت دارند كرم رنگ و بعضاً قهوه‌ای روشن هستند. این ماده به صورتمصرف كشیدنی با زرورق ، استنشاقی و تزریق وریدی مصرف می‌شود.


هرویین‌هایی كه در حال حاضر در بازارقاچاق كشور ما وجود دارند ، طی آزمایش‌های به عمل آمده مشخص شده است كهبیش از 90 درصد تركیبات آن تركیبی عجیب و غریب از انواع قرص‌های روانگردان شامل خواب آور، ضد افسردگی ، آرامبخش و غیره است و كمتر از 10 درصدآن هرویین خالص است و بهتر است به آن قرصئین گفته شود تا هرویین. این نوعهرویین باعث چرت شدید می‌شود و مصرف كننده آن پس از مصرف در وضعیتی قرارمی‌گیرد كه مشاعر آن تقریباً از كار می‌افتد در حالیكه تخریب هرویین خالصدر این حد و اندازه نیست.


نشئگی هرویین در مقایسه با تریاك ازدوام ، ماندگاری و طول عمر كمتری برخوردار است . مصرف كنندگان هرویین تنهاچند دقیقه و حتی در روش تزریق پس از چند ثانیه به اوج نشئگی می‌رسند اماباگذشت یكی دوساعت دوباره سطح نشئگی پایین می‌آید و مصرف كننده خمارمی‌شود و باید دوباره مصرف كند به همین دلیل مصرف كنندگان هرویین عمدتاًاز ادامه روند زندگی عادی عاجز هستند و تمامی وقت خود را صرف تهیه و مصرفهرویین می‌كنند و زندگی آنها به سرعت از هم می پاشد و سر از بیغوله‌ها درمی‌آورند در حالیكه مصرف كنندگان تریاك به دلیل بالا بودن مدت ماندگاری ودوام نشئگی آن قادر هستند در طول شبانه روز به زندگی و امورات خود رسیدگیكنند و مشكلات آنها به هیچ وجه قابل مقایسه با مصرف كنندگان هرویین نیست.


ظاهراً تأثیر هرویین بر روی گیرنده‌هایمرفین بدن به گونه‌ای است كه خیلی سریع جذب آنها می شود و همین‌طور اثرتخریبی آن روی سیستم تولیدكننده مواد شبه افیونی جسم و سیستم ضد درد ،بیشتر و سریع‌تر از سایر مواد مخدر است و در مدت كوتاهی این سیستم را درجسم انسان از كار می‌اندازد و مصرف كننده آن خیلی زود به مصرف آن اعتیادپیدا می كند.


شایانذكر است در حال حاضر مواد مخدر جدید شامل كرك و شیشه یا آیس یا كریستالگوی سبقت را در تخریب از هرویین ربوده‌اند و بلایی بر سر مصرف كنندهمی‌آورند كه هرویین با آن قدرت وحشتناك نمی‌تواند بیاورد و بسیاری از مصرفكنندگان هرویین به مصرف كرك روی آورده‌اند. روش درمانی كنگره 60 در موردمصرف‌كنندگان هرویین تاكنون كاملاً موفق بوده است و در حال حاضر مصرفكنندگان هرویین كه توانسته‌اند اعتیاد خود را به این ماده مخدر در كنگره60 كاملاً درمان كنند تعدادشان بسیار است. در كنگره 60 طول درمان اعتیادبه هرویین 11 ماه است زیرا در این مدت سیستم تولیدكننده مواد شبه افیونی وضد درد كاملاً راه‌اندازی می‌شود.


ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 3 خرداد 1391برچسب:, :: 3:58 :: توسط : "رضاسيدرشيد"

اعتیاد به مواد مخدر كهبارزترین و مهمترین عارضه منفی ناشی از سوء مصرف و سوء استفاده تریاك بهعنوان ماده اولیه می‌باشد، موضوعی است كه سال‌هاست ذهن بشر را به خودمعطوف كرده است. به راستی درمان آن چگونه است. با چه دارویی؟ با چه روشی؟در چه مدت زمانی؟ این‌ها حداقل سؤالاتی هستند كه در بخش درمان اعتیاد ،بشر همیشه با آنها روبه‌رو است. در طول تاریخ جواب‌هایی بی‌شمار و گوناگونبه این سؤالات داده شده است. روش‌های مختلف برای درمان این بیماری پیشنهادشده است و همینطور بازار وسیعی از داروهای ترك اعتیاد نیز وجود داشته ووجود دارد. اما به راستی این جواب‌ها ، این روش ها و این داروها تا چهاندازه مؤثر و مفید بوده‌اند ؟ آیا توانسته‌اند یك نفر بیمار یا یكمصرف‌كننده خواهان رهایی از اعتیاد را برای همیشه از این بیماری نجات دهندو او را درمان كنند؟ به‌گونه‌ای كه شخص پس از قطع مصرف یك انسان متعادل وبا راندمان باشد و وسوسه و میل مصرف مجدد را نداشته باشد. یا اینكه فقطمصرفش را قطع می‌كند و پس از قطع مصرف تنها چیزی كه وجود ندارد تعادل وحال خوب است. آیا این روش‌ها توانسته‌اند در مقابل این پدیده به صورت قویو كارآمد ظاهر شوند و یا حداقل قدری از گسترش آن جلوگیری كنند؟

پاسخ:تنها روشی که تا به امروز توانسته شخص معتاد را درمان کند به نحوی که ازتعادل روحی و جسمی برخوردار باشد، درمان تدریجی ارائه شده توسط کنگره ۶۰می باشد.

در مورد کنگره ۶۰ :

ـ جمعیت احیای انسانی كنگره 60 یك سازمان غیردولتی و مردمی و تحقیقاتی است كه در زمینه آموزش ، پیشگیری ، مهار و درمان اعتیاد به تحقیقات می‌پردازد و نتایج كاربردی آن به وضوح و عینه قابل مشاهده است.

 

ـدانش و علم كنگره 60 در خصوص اعتیاد و درمان آن دانشی نیست كه فقط در حدسخن و حرف باشد بلكه كاملاً جنبه كاربردی داشته و نتایج مثبت آن بر رویصدها و هزاران ‌نفر قابل مشاهده و بررسی است.

 

ـكنگره 60 توسط بنیان‌گذار خود آقای مهندس دژاكام روشی نوین را جهت درماناعتیاد در دستور كار خود دارد. این روش كشف و یافته‌ای است كه حاصل 17 سالتجربه اعتیاد و بیش از 10 سال تحقیق در این خصوص می‌باشد.

 

ـ این روش طول درمان بیماری اعتیاد را 11 ماه می‌داند.

 

ـبهترین ، كامل‌ترین ، كم‌عارضه‌ترین ، سالم‌ترین و با راندمان‌ترین داروبرای درمان این بیماری را خارج از بحث‌های قانونی، تریاك می‌داند.

آری همان تریاك كه عامل ایجاد بیماری و اعتیاد بوده است در اینجا به عنوان دارو مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چرا ۱۱ ماه؟!

بهاین دلیل كه سیستم تولید كننده مواد شبه‌ افیونی كه بر اثر مصرف ماده‌مخدرو ورود مرفین خارجی یا سایر تركیبات دارویی ضد درد ، آرام‌بخش ، خواب‌آورو . . . از كار افتاده است و برای درمان بایستی راه‌اندازی شود ، تحت هیچشرایطی در كوتاه مدت قابل راه‌اندازی نیست زیرا یك فرایند بازسازی سلولیدر سیستم عصبی و مغز است كه گذشت زمان جزو لاینفك آن است. در كنگره 60نتایج تحقیقات انجام شده و تجربیات صدها و حتی هزاران نفر كه از این روشاستفاده كرده‌اند نشان می‌دهد راه اندازی این سیستم با بالاترین راندماندر كمتر از 11 ماه امكان پذیر نیست.

چرا تریاک؟!

 بخشعمده موادمخدر مصرفی موجود یا خود تریاك است و یا از خانواده تریاك نظیرشیره و سوخته تریاك و یا بدست آمده از مرفین تریاك نظیر هرویین و كرك و یاسایر تركیبات دارویی نظیر متاآمفتامین ، بنزودیازپین‌ها ، باربی‌تورات‌هاو همینطور ضد دردهای غیر مخدر و آرام‌بخش‌ها و ضد افسردگی‌ها می‌باشد كههمگی آن‌ها دقیقاً روی سیستم تولیدكننده مواد شبه‌افیونی اثر مستقیممی‌گذارند و آن را از كار می‌اندازند حتی اگر به طور مستقیم دارای مرفیننباشند. فقدان مواد شبه ‌افیونی جسم را هیچ ماده‌ای نمی‌تواند به صورتكامل پوشش دهد. تنها ماده‌ای كه به صورت كمپلكس دارای جمیع خواص موادمخدرو داروهای فوق می‌باشد و می‌تواند بهترین جایگزین برای مواد شبه ‌افیونیجسم باشد آن هم با كمترین عارضه ، تریاك است. زیرا تریاك و تركیبات آن بهطور كامل طبیعی و گیاهی است و عوارض مواد و یا داروهای شیمیایی را ندارد.در این روش مصرف‌كنندگان مواد مخدر به منظور درمان و مانند یك دارو تریاكرا مصرف می‌كنند البته نه بی‌حساب و كتاب و نه به منظور سرخوشی و لذت‌جویی، بلكه با محاسبات دقیق و برنامه‌ریزی دقیق زمانی ، آن هم در حد نیاز جسم.

دراین روش هر 21 روز (که اصطلاحاً به آن یک پله گفته می شود)، 20 درصد ازمقدار مصرف قبلی توسط راهنما كاهش داده شده و تیپر می‌شود. این كاهش درحدی است كه به هیچ‌ وجه عوارض شدید خماری را به دنبال ندارد و عوارض آنكاملاً خفیف و قابل تحمل است در حدی كه جسم و سیستم تولیدكننده مواد شبه‌افیونی می‌تواند به راحتی با آن هماهنگ شده و به اندازه كاهش صورت گرفتهدر مصرف مواد مخدر ، مواد شبه‌افیونی طبیعی را تولید كند و جای خالی آن راپر كند.

اینفرایند ادامه می‌یابد تا جایی كه مصرف‌كننده در آخرین پله خود به مقدار یكگرم برای مصرف 30 روز می‌رسد. در این پله شخص روزانه حدود 33 میلی‌گرمتریاك را مصرف می‌نماید كه بسیار ناچیز است. در این مقطع سیتم تولیدكنندهمواد شبه‌افیونی جسم به حداكثر تولید و كارایی خود رسیده است و به طوركامل آمادگی قطع مصرف تریاك را دارد. زمانی كه دستور قطع مصرف صادر می‌شودشخص بدون كوچكترین عارضه و تغییری مصرف خود را قطع می‌كند. باور این موضوع شاید كمی سخت باشد اما حقیقتی است امكان‌پذیر.

 

دركنگره 60 می‌توانید حضوراً صدها نفر از مصرف‌كنندگان موادمخدر مختلف كه بااین روش اعتیاد خود را درمان كرده‌اند را ببینید و با آن‌ها صحبت كنیدالبته اگر مایل باشید زیرا درب كنگره 60 همیشه به روی شما باز است.

یكیاز نكات ظریف و تعجب‌ برانگیز كه در بسیاری از بچه‌های كنگره 60 كه از اینروش استفاده كرده‌اند مشاهده شده ، این است كه بعضی از این افراد علاوه بربیماری اعتیاد دارای بیماری‌های دیگری نظیر بیماری قلبی ، كبدی ، گوارشی ،عصبی و روانی و حتی نازایی بوده‌اند كه بعد از گذراندن دوره 11 ماهه درمانتدریجی با استفاده از تریاك به عنوان دارو و قطع مصرف متوجه شده‌اندبیماری آن‌ها كه شاید به ظاهر ارتباطی با اعتیاد نداشته است نیز از بینرفته و یا درمان شده است.

ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 3 خرداد 1391برچسب:, :: 3:58 :: توسط : "رضاسيدرشيد"

قبل از اینکه درمورد شیشه صحبت کنیم بهتر است بصورت خلاصه اشاره ای به نحوه کار مغز و سیستم اعصاب مرکزی داشته باشیم.

 در سیستم اعصاب مرکزی،  سلولها یا رشته های عصبیبصورت مستقم به هم متصل نیستند. بلکه بین انتهای سلول قبلی با ابتدای سلولبعدی فضای بسیار کوچکی وجود دارد که به این فضا در اصطلاح پزشکی سیناپس میگویند.

 برای اینکه یک سلول عصبی بتواند پیامی را به سلولدیگر انتقال دهد باید از انتهای خود ماده ای به داخل این فضای کوچک ترشحکند.( به این ماده در اصطلاح پزشکی نوروترنسمیتر می گویند) این ماده برروی گیرندهایی که در ابتدای سلول بعدی قرار دارند می نشیند و به این ترتیبپیام منتقل می شود.  در سیستم عصبی نوروترنسمیترهای زیادی وجود دارند کهترشح هرکدام منجر به علایم خاصی می شود.

 دوپامین و سروتونین دو نوروترنسمیتری عمده ای هستندکه سوء مصرف شیشه یا مواد محرک باعث افزایش ترشح آنها در مغز می گردد واختلال در نسبت ترشح آنها  در ایجاد بیماری هایی مانند افسردگی یا دوقطبینقش اساسی را بازی می کند.

و اما داستان شیشه.....

شیشه ای که در حال حاضر در بازار قاچاق مواد محرکایران وجود دارد  بیشتر بصورت کریستال های ریز ( مانند شکر)  است که درتکه های کوچک یک لوله پلاستیکی ( نی نوشابه) جاسازی شده و سر و ته آن بستهمی شود. این ماده به شکل های دیگری از جمله بلور های شفاف و تیز و.... نیزعرض می شود.

 قاچاقچیان مواد با اینشعار که: شیشه حاوی مورفین نیست پس اعتیاد آور نیست مصرف آنرا تبلیغ میکنند و متاسفانه بسیاری از افراد ناآگاه خواسته یا ناخواسته در دام اینماده محرک گرفتار می شوند.

 واقعیت اینست که شیشهیک ماده محرک بسیار اعتیاد آور است بطوریکه در بسیاری از مقالات پزشکیقدرت اعتیاد زایی آنرا بیشتر از مواد محرکی مانند کوکائین می دانند.

بخاطر داشته باشیم که در حال حاضر درمان اعتیاد به شیشه و مواد محرک مشکل ترین درمان در زمینه درمان  سوء مصرف مواد است.

این ماده به چهار صورت کشیدنی، استفاده از طریق بینی،خوردنی یا تزریق ممکن است مورد سوء مصرف قرار گیرد. برای کشیدن آن ازپایپی شیشه ای که مخصوص اینکار است، لامپ، چراغ خودرو و .... استفاده میکنند.

شیشه از ترکبات آمفتامین یا مت آمفتامین درآزمایشگاههای غیر قانونی ساخته می شود. قرص اکستاسی نیز از ترکیبات همینمواد است. شیشه در حقیقت هیدروکلراید مت آمفتامین است که علاوه بر شیشه بهآن آیس یا کریستال هم گفته می شود. البته در استانهای شرقی کشور به کراکهم کریستال می گویند!

سوء مصرف شیشه ترشح دوپامین، سروتونین و نور اپی نفرینرا در سیناپسهای عصبی در مغز به شدت افزاش می دهد و منجر به تحریک سلولهایمغز  می شود. شخصی که به سوء مصرف شیشه روی می آورد در ابتدا علایم بسیارخوبی را تجربه می کند.

در ابتدا سوء مصرف شیشه باعث می شود که تجربه های لذت بخش با شدت بیشتری احساسشوند. فرضا اگر شما از شنیدن یک موسیقی لذت می برید و محو آن می شوید شخصیکه ماده محرک استفاده کرده است بر روی نت های آن موسیقی پا می گذارد وهمراه با آن به پرواز در می آید!! 

 قدرت تمرکز و اعتماد به نفس در چنین فردی به شدت بالا می رود، خطر را از خود دور می داند. ( به قول معروف دل و جراتش زیاد می شو د)حال تصور کنید چنین فردی در حال رانندگی چه وضعیتی خواهد داشت! بخاطر جراتزیاد فاصله ایمن را در نظر نمی گیرد. با سرعت زیاد از یک وجب جا سبقتگرفته، جاده را محیط خطرناکی برای خود و دیگران می کند! معمولا این افرادتوسط پلیس دستگیر می شوند. اگر هم تصادف کنند تصادف های مرگباری خواهندداشت.

 بسیار مهربان و صمیمی می شوند! خلاقیتشان زیاد میشود! شخصی که تا دیروز نمی توانست یک خط شعر حفظ کند شاعر می شود و شعر میگوید! بسیار دست و دلباز می شوند بطوریکه براحتی می توان از آنها پول یاچک گرفت! پس احتمال سوء استفاده مالی از این افراد وجود دارد!

در ابتدا حتی ممکن است وضعیت اقتصادی این افراد بهترشود! این درست مانند آنست که بیمار وامی با بهره زیاد به خودش می دهد واحساس می کند ثروتمند شده است ولی وقتی این وام را پس می دهد بشدت فقیر وبی چیز می شود!

مصرف حتی مقدار کم شیشه منجر به بی خوابی می شود: شبتا صبح نمی خوابد دایم در حال عوض کردن کانال تلویزیون  یا گوش کردنموسیقی است! بی قرار می شود و یک جا دوام نمی آورد! اشتها به شدت کاهشپیدا می کند! یکی از مواردی که اطرافیان به شخص مشکوک می شوند کاهش وزنشدید و کم خوابی است!

 با مصرف زیاد؛ تنفس و ضربان قلب افزایش یافته،  طپشقلب پیدا می کنند. فشار خون  و دمای بدنشان بالا می رود و احساس گرما میکنند پس زیاد آب می خورند!  ضربان قلب نامنظم می شود. بشدت تحریک پذیر وپرخاشگر  می شوند و ممکن است دست به هر خشونتی بزنند. اضطراب، گیجی، لرزشاندامها،  تشنج و در نهایت ایست قلبی و مرگ هم از دیگر عوارض سوء مصرفشیشه است.

سوء مصرف طولانی مدت شیشه منجر به ایجاد بدبینی شدید،خشونت، کاهش شدید  حافظه، توهم های شنوایی و بینایی، سایکوز ( جنون آنی )و بسیاری اختلالات عصبی دیگر  و در نهایت مرگ می شود. اینها توهم هایجالبی هم دارند! ممکن است رنگ ها را بشنوند و صداها را ببینند!

متاسفانه شیشه شخص رادر وضعیتی قرار می دهد که تمایل به درمان ندارد و شاید این مصیبت بار ترینتاثیر شیشه بر مغز باشد که درمان و پیگیری این افراد را مشکل کرده است!

به علت ترشح زیاد نوروترنسمیتر ها، بعداز اندک زمانیانتهای اعصاب مغز تحلیل رفته و مغز نمی تواند روند طبیعی خود را داشتهباشد و بیمار  نه اینکه علایم خوبی تجربه نمی کند بلکه فقط بخاطر ترس ازعوارض ترک شیشه که مربوط به کارکرد ضعیف مغز است اقدام به سوء مصرف آن مینماید!

بخاطر داشته باشیم کهاعتیاد به مواد در هر نوع آن که باشد در ابتدا با تجربه های بسیار لذتبخشی همراه است بصورتی که شخص اعتقاد پیدا  می کند  که می تواند بصورتکنترل شده مواد را مورد سوء مصرف قرار داده و از تجربه های لذت بخش آنبرخوردار شود! غافل از اینکه ثابت شده است که مصرف حتی مقدار کم مواد مخدریا محرک ساختمان مغز و کارکرد آنرا بطور هم زمان تغییر می دهد که صحبت در مورد آن از حوصله این بحث خارج است.

همچنان که گفته شد در حال حاضر درمان مواد محرک ازجمله شیشه از مشکل ترین درمان های سوء مصرف مواد است که توسط یک تیم مجربصورت می گیرد. برای درمان،  بر اساس مدت، مقدار، نوع و روش مصرف ممکن استفرد نیاز به درمان دارویی یا بصورت بستری و یا بصورت سرپایی داشته باشد.بعد از آن اختلالات روانپزشکی بیمار باید توسط روانپزشک آشنا به درمان سوءمصرف مواد مورد بررسی و درمان قرار گیرد و بدنبال آن یا هم زمان آموزشخانواده، آموزش مهارت های بهبودی اولیه و پیشگیری از بازگشت و رفتاردرمانی انجام شود.


ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 3 خرداد 1391برچسب:, :: 3:58 :: توسط : "رضاسيدرشيد"


در حال حاضر سرطان ریه بیشترین میزان كشتار را در میان انواع سرطان ها ( بدون در نظر گرفتن سرطان پوست ) به خود اختصاص داده است.

ازآنجایی كه تمام افراد درگیر با این بیماری جمعیت دودی هستند ( سیگاری ها )و گرایش جوانان به استعمال دخانیات از روند رو به رشدی برخوردار است، برآن شدیم تا راهكارهایی را برای ترك سیگار به شما توصیه كنیم، زیرا استعمال دخانیات ، نه تنها مضرات فردی را بهدنبال خواهد داشت، بلكه اشخاص مرتبط با افراد سیگاری نیز جزو جمعیت درمعرض خطر به شمار می آیند.

اگر تصمیم گرفته اید سیگار را ترك كنید، از برخی مواد غذایی كه ممكن است وابستگی شدید شما را به دود سیگار كاهش دهد ، استفاده كنید :


جو دوسر

خوردنجو دوسر و فرآورده های آن ممكن است به شما برای ترك سیگار و رهایی ازاعتیاد به نیكوتین كمك كند. این ماده غذایی سرشار از فیبر، ویتامین B1  ( چیزی كه برای آرامش اعصاب و روان ضروری است)، ویتامین های E و C و سایر املاح است. در آزمایشی كه در یك جمعیت 13 نفره در هند، انجامگرفته بود، مشاهده شد 5 نفر از آنهایی كه از جو دوسر استفاده كرده بوند بهكلی سیگار را ترك كردند و در 7 نفر ، تعداد سیگاری كه دود می كردند به نصفكاهش یافته و فقط یك نفر بود كه مصرف جو دوسر در او تغییری ایجاد نكردهبود (مقاوم به هر نوع درمان)!!

نتیجه آزمایش، یافتن عصاره جو دوسر به عنوان یك ماده موثر در ترك اعتیاد به سیگار بود.


اسفناج

اسفناج و برگ چغندر حاوی  اسید فولیك  ، ویتامینC ، بتاكاروتن و قند هستند كه به دلیل قلیایی كردن محیط بدن در ترك سیگار موثرند. اثراین مواد به این شكل است كه میزان ماده اعتیاد آور نیكوتین را در بدن تامدتی در سطح بالایی نگه می دارند و در نتیجه نیاز شخص به مصرف نیكوتین راكاهش می دهند، بنابراین افزایش مصرف مواد غذایی كه محیط بدن را قلیایی میكنند ، در ترك سیگار مفید هستند.


كشمش ، انجیر خشک و بادام

اینمواد غذایی به راحتی قلیایی بودن بدن را افزایش می دهند ، بنابراین تمایلبه سیگار را كم كرده، در نتیجه ترك سیگار را راحت تر خواهند كرد. بنابرایناگر مقداری آجیل  در جیب خود بگذارید ، هر بار كه به قصد سیگار، دست در جیب می كنید كشمش، انجیر  خشک و بادام  به جای سیگار در آورید.


آدامس های نیكوتین دار

بهتراست یاد آور شویم اگر از آدامس های حاوی نیكوتین كه مخصوص ترك سیگارهستند، استفاده می كنید، مواد اسیدی را (موادی كه محیط بدن را اسیدی میكند) مصرف نكنید، زیرا خاصیت خنثی كننده خواهند داشت. مواد اسیدی شامل :انواع نوشابه ( كوكاكولا ، قهوه، آبمیوه و ماءالشعیر )، گوشت قرمز، ماهی  ، تخم مرغ  ، بادام زمینی  ، حبوبات و ... است.

كارشناسان توصیه می كنند حداقل 15 دقیقه قبل از مصرف این آدامس ها ، از خوردن مواد اسیدی خودداری شود.


جوش شیرین

جوششیرین در واقع یك ماده قلیایی است كه قادر است میل به سیگار را از بینببرد. در آزمونی كه توسط دكتر داوتن انجام شد، این نتیجه به دست آمد : عدهای از سیگاری ها كه از جوش شیرین استفاده كرده بودند پس از 5 هفته به طوركلی سیگار را ترك كردند. اما از آنجایی كه جوش شیرین ماده ای است كه ازبین برنده ویتامین ها به خصوص ویتامین B1 در بدن است، مصرف آن توصیه نمیشود.


سیر

امروزه سیر ، اولین گیاه دارویی در بین گیاهان است كه دارای ماده ضد باكتری و موادفرار گوگرد و سیلیس و ید می باشد. سیر دارای خواص ضد عفونی كننده بی شماربوده كه از عفونت های تنفسی و مشكلات احتمالی به شدت جلوگیری می كند.

ولی مصرف سیر به افرادی كه مشكلات گوارشی داشته یا آسپرین مصرف می كنند یا از ناراحتی های پوستی  رنج می برند، توصیه نمی شود و به جای آن می توانند از پودر سیر استفاده كنند.


شاه تره

عرق شاه تره  كه در فصل تابستان علاوه بر خواص درمانی ، نوشیدنی گوارایی محسوب می شود. مدر بوده و ضد كمبود ویتامین C  است ( مشكلی كه افراد سیگاری به طور قطع با آن رو به رو هستند ). اشتها آور  است و به تصفیه خون كمك می كند.

دراینجا بهتر است به ذكر موادی بپردازیم كه دارای خاصیت عكس بوده و تمایل بهكشیدن سیگار را افزایش می دهند. مواد غذایی نظیر گوشت كه ادرار را بیشتراسیدی می كنند، باعث از دست دادن سریع نیكوتین شده و در نتیجه علاقه بهمصرف سیگار را در شخص افزایش می دهند. از این مواد می توان به گوشت قرمز،سوسیس و كالباس ، غذاهای كنسروی شده، غذاهای پخته شده در ماكروویو، الكل ،جگر ، دل و قلوه ، سیرابی ، جوانه گندم  ، عدس  ، جوجه ، تخم مرغ ، پنیر ، بادام زمینی ، گردو و قهوه اشاره كرد.

توتونیك عامل محرك سرطان است و ترك كردن سیگار همیشه مهم ترین عامل موثر برایجلوگیری از سرطان ریه است و رژیم غذایی ضد سرطان ریه به شما كمك می كند تاخطرات احتمالی كه در طول دوران سیگاری بودن به بدن شما وارد شده است،تعدیل كنید. مهم ترین و موثرترین مواد غذایی برای جلوگیری از ابتلا بهسرطان ریه شامل سبزی های برگ سبز تیره ، هویج، فرآورده های دانه سویا،میوه های تازه ، ماهی های تازه و چرب است.

 گوشتقرمز، سوسیس و كالباس ، غذاهای كنسروی شده، غذاهای پخته شده در ماكروویو،الكل ، جگر ، دل و قلوه ، سیرابی ، جوانه گندم ، عدس ، جوجه ، تخم مرغ ،پنیر ، بادام زمینی ، گردو و قهوه تمایل به كشیدن سیگار را افزایش می دهند.

سبزیهای برگ سبز تیره از مهم ترین و مناسب ترین منابع تغذیه ای برای جلوگیریاز سرطان به شمار می آیند. بنابراین از خوردن برگ های سبز تیره كاهو بهدلیل خشن بودن، صرف نظر نكنید، زیرا حاوی مواد مغذی بی شماری نسبت به برگهای سبز روشن هستند. چای سبز از دیگر مواد غذایی بسیار مفید در جلوگیری ازسرطان ریه به شمار می آید، چنانچه در ژاپن حتی بین اشخاص معتاد به سیگار،تعداد سرطان ریه كمتر از سایر كشورها ( نظیر كشورهای اروپایی و آمریكا )است. سبزی خوردن به خصوص ترب، تره، پیازچه و ... بسیار مفید و سودمندهستند و علاوه بر داشتن فیبر و ویتامین C ، دارای مواد ضد میكروب نیزهستند. مواد غذایی كه دارای اسید فولیك هستند ، مقاومت سلول ها را دربرابر سرطان ریه افزایش می دهند، بنابراین دانشمندان توصیه می كنند برایمبارزه با سرطان ریه تا جایی که می توانید بیشتر از این خوراكی ها استفادهكنید : اسفناج ، كلم برگ  ، شلغم ، برگ چغندر  ، كلم بروكلی ، كلم بروكسل ، لوبیای خشك و دانه سویا. انگور  و انار ، دو میوه بسیار موثر و مفید برای حفظ سلامت بدن به شمار می آیند و درواقع یك داروخانه طبیعی محسوب می شوند. برای اعصاب مفیدند و به پاكسازیخون کمک می کنند.

در پایان بهتر است به نقش بسیار چشمگیر هویج اشارهکنیم . اگر حداقل هفته ای دو بار یك عدد هویج متوسط خام خورده شود، ممكناست احتمال ابتلا به سرطان ریه 60 درصد كاهش یابد و اگر بیش از یك بار درهفته یك لیوان كلم بروكلی خام خورده شود، ابتلا به سرطان ریه 70 درصد كاهش می یابد و اگر بیش از یكبار در هفته یك لیوان اسفناج خام خورده شود، 40 درصد احتمال ابتلا به ایننوع سرطان كاهش می یابد.

امید است به عنوان اولین اصل برای تضمینسلامتی خود و كسانی كه دوستشان دارید و در كنار شما زندگی می كنند کشیدنسیگار را ترک کنید ، تغذیه سالم و مناسبی را در پیش بگیرید، آب سالمبنوشید و به ورزش كردن بپردازید

ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 3 خرداد 1391برچسب:, :: 3:58 :: توسط : "رضاسيدرشيد"

متادون چیست؟

داروییاست كه مشابه مورفین و دیگر داروهای مخدر عمل می‌كند. با دوز مناسب ایجادسرخوشی یا رخوت نكرده ‏‌اما ولع را مرتفع می‌كند. دركشور ما به شكل قرصوجود دارد، اما در كشورهای دیگر پودر و شربت آن نیز موجود است.


تفاوت متادون با هروئین و داروهای دیگر مخدر چیست؟

 

بامصرف منظم متادون، به تدریج میزان آن در بدن بیشتر شده و ذخیره می‌گردد.بنابراین مدت بیشتری در بدن دوام می‌آورد. ضمن این كه حس نشئه و سرخوشیبرای فرد ایجاد نمی‌كند. بنابراین امكان زندگی با ثبات را فراهم می‌آورد.

 


درمان نگهدارنده با متادون چه فایده‌ای دارد؟

 

ازایجاد علایم ترك جلوگیری كرده، فرد را راضی نگه داشته و از ولع بیمار برایمصرف داروهای غیر قانونی جلوگیری به عمل می‌آورد، و باعث می‌شود مواد مخدرخیابانی بر بیمار تأثیری نداشته باشند.

 


ولع چیست؟


 

احساسنیاز شدید به مصرف مواد مخدر است تا به آن حد كه فرد به جز مواد به چیزدیگری فكر نمی‌كند، مرتب خواب آن را می‌بیند، و ممكن است برای به دستآوردن مواد كارهایی را انجام دهد كه به طور معمول انجام نمی‌داده است.

 


آیا صحیح است كه متادون وارد استخوان بدن شده و موجب ضعف آن می‌گردد؟

 

خیر،‌متادون وارد سیستم استخوان نمی‌شود و به هیچ شكل دیگری هم به سیستماستخوانی آسیب نمی‌رساند. دردهای استخوانی در حین درمان با متادون كه درعده كمی از بیماران اتفاق می‌افتد، احتمالاً علامت خفیف ترك است و باتنظیم دوز متادون تسكین می‌یابد.


آیا صحیح است كه ترك متادون سخت‌تر از ترك یك ماده مخدر است؟

 

بعضیبیماران ترك متادون را مشكل‌تر از ترك ماده مخدر می‌دانند چون علایم تركبیشتر طول می‌كشد، از طرفی عده دیگری از بیماران علایم ترك متادون راخفیف‌تر از علایم ترك موادمخدر می‌دانند.

 


آیا متادون به كبد آسیب می‌‹ساند؟


 

خیر،‌در واقع متابولیسم (شكستن و آماده‌سازی) متادون برای كبد از خیلی ازداروهای دیگر ساده‌تر است. كسانی كه هپاتیت یا بیماری شدید كلیوی دارندمی‌توانند متادون را با احتیاط مصرف كنند.

 


آیا متادون به سیستم ایمنی آسیب می‌رساند؟

 

خیر،‌ در حقیقت در چند مطالعه بر بیماران HIV مثبت تحت درمان با متادون، این بیماران سالم‌تر بوده و بیشتر از بیماران HIV مثبت كه متادون نمی‌گرفته‌اند زندگی كرده‌اند.

 


آیا دوزهای پایین‌تر متادون بهتر از دوزهای بالاتر متادون است؟

 

دوزهایپائین متادون علایم ترك را كاهش داده، اما دوزهای بالاتر ولع را از بینمی‌برد. دوز معمول متادون 80-60 میلی گرم است. با این حال تعداد كمی ازبیماران در دوزهای پائین‌تر احساس خوبی دارند،‌ و تعدادی از بیماران همدوزهای بالاتری لازم دارند.

 


آیا متادون باعث خواب آلودگی و رخوت می‌شود؟


 

احساس خواب آلودگی و رخوت در بیمارانی كه روی دوز ثابت متادون هستند بیشتر از حالت طبیعی نیست.

 


آیا در هنگام مصرف متادون می‌توان از داروهای دیگر استفاده كرد؟

 

بعضیاز داروها را اصلاً نباید همراه با متادون مصرف كرد چون باعث ایجاد علائمترك می‌شوند، این داروها عبارتند از: نالتركسون، پنتازوسین و ترامادول.بعضی داروها باعث دفع سریع‌تر متادون می‌شوند و نیاز به متادون را بالامی‌‌برند مانند فنی توئین،‌كاربامازپین، رینامپین، و بعضی از داروهایدرمان HIV.بعضی داروها متابولیسم متادون را كند می‌كنند و در نتیجه سطح متادون خونبالا می‌رود مانند آمی‌تریپتیلین، سایمتیدین، فلوواكسامین، كتوكونازول.بعضی داروها در ابتدا با متادون تداخل كرده و ایجاد رخوت می‌كنند اما بعداثر متضادی دارند و باعث ایجاد علایم ترك می‌شوند، مانند بنزودیازپین‌ها،الكل، باربیتورات‌ها.

 


آیا صحیح است كه گاهی اوقات عادت ماهیانه زنان با شروع متادون قطع می‌شود؟

 

بله،اما دلایل زیاد دیگری هم برای نامنظم شدن یا قطع عادت ماهیانه وجود داردمانند حاملگی، استرس، رژیم غذایی نامناسب، اضافه شدن یا كاهش وزن، یائسگی،مشكلات دیگر طبی، داروهای دیگر.

 


آیا در حاملگی می‌توان متادون مصرف كرد؟

 

بله،متادون درمان انتخابی برای اعتیاد به هروئین و مواد مخدر دیگر در حاملگیاست و برای جنین در حال رشد مضر نبوده و باعث ناهنجاری‌های جنینینمی‌گردد. نیز می‌تواند مانع از سقط، ناراحتی جنین و زایمان زودرس گردد.

 


آیا مادری كه متادون مصرف می‌كند می‌تواند به نوزاد خود شیر دهد؟

 

بله، ‌سطح متادون در شیر مادر بسیار كم است و مقادیر كمی متادون می‌تواند به بچه منتقل شود.

 


در درمان نگه‌دارنده با متادون، مراجعه به درمانگاه و تحویل گرفتن دارو به چه نحو است؟

 

دردو ماه اول بیمار باید هر روز و حتی روزهای تعطیل به درمانگاه مراجعه كند.در ماه سوم برای دو روز آخر هفته و در ماه چهارم یك روز در میان متادون رابه خانه می‌برد. در ماه پنجم حداقل دوبار در هفته و از ماه ششم به بعدحداقل یك بار در هفته باید مراجعه كند. یعنی تا انتهای در مان هفته‌ای یكروز به درمانگاه مراجعه می‌كند، داروی آن روز را در مقابل پرستار مصرفمی‌كند و داروی 6 روز دیگر را به صورت محلول و 6 شیشه جداگانه تحویلمی‌گیرد.

 


نگهداری متادون برده شده به منزل چگونه است؟

 

متادونمی‌بایست در محلی امن و دور از دسترس كودكان باشد و روی آن برچسب واضحوجود داشته باشد تا كسی اشتباهاً آن را مصرف نكند. میزان كمی از متادون میتوان برای یك كودك یا بزرگسال كه نسبت به آن تحمل ندارد كشنده باشد. نیزمتادون را باید در محلی كه نه سرد و نه گرم است نگه داشت.

 


آیا با مصرف متادون امكان بیش از مصرف وجود دارد؟

 

بله،اما در صورتی كه دوز به طور مناسب تنظیم شده باشد این احتمال از بینمی‌رود. برای تنظیم صحیح دوز، لازم است میزان مصرف مواد به طور صحیح بهپرسنل درمانی اعلام شود. اگر خیلی كم گفته شود، دوز مناسب داده نمی‌شود واگر زیاد گفته شود، ممكن است بیش مصرف ایجاد شود.

 


آیا ممكن است در حین مصرف متادون با هروئین بیش از مصرف اتفاق بیفتد؟

 

بله، اگر هروئین زیادی مصرف شود این احتمال وجود دارد. نیز اگر همراه با هروئین داروهای رخوتزا، الكل یا داروهای دیگر استفاده شود.

 


آیا بیماری كه تحت درمان با متادون است می‌تواند رانندگی كند؟

 

بله،افرادی كه روی دوز صحیح متادون تثبیت شده‌اند می‌توانند رانندگی كنند، ومتادون هیچ گونه عوارض جانبی روی توانایی تفكر، توانایی‌های حركتی، زمان واكنش، توانایی یادگیری و تمركز و انجام قضاوت‌های پیچیده ندارد.

ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 3 خرداد 1391برچسب:, :: 3:58 :: توسط : "رضاسيدرشيد"

هر روز عدّه  زیادی از مردم، به اراده  خود، اعتیادشان راترک می‌کنند. البته این تصمیم‌گیری یک شبه اتفاق نمی‌افتد. موفقیت در ترکاعتیاد هنگامی صورت می‌گیرد که فرد تشخیص دهد که اعتیاد با یک چیز دارایارزش برای او تداخل دارد و نیز به خود اعتماد پیدا کند که می‌تواند تغییرکند.

تغییر کردن، کاملاً طبیعی است. بدون شک، رفتار خود شما نیزدر بسیاری از جنبه‌های زندگی با رفتار دوران نوجوانی‌تان متفاوت است. بههمین ترتیب، از این به بعد نیز شما در طول زمان خواهید توانست بر مشکلاترفتاری خود غلبه کنید و برخی رفتارهای خاص خود رابهبود ببخشید. ما باوجودی که به تغییر یافتن اعتقاد داریم امّا بنا به دلایلی، اعتیاد را ازاین امر مستثنی می‌کنیم. ما معمولاً به اعتیاد به صورت پدیده‌ای که فرد رادر بند یک الگوی رفتاری غیرقابل اجتناب قرار می‌دهد می‌نگریم. علم اعصابنیز اعتیاد را به عنوان یک بیماری مغزی تقریباً ماندگار و همیشگی در نظرمی‌گیرد. صرفنظر از این که چند سال پیش دوست شما آخرین جرعه  مشروبش رانوشیده باشد، هنوز به عنوان یک فرد الکلی در نظر گرفته می‌شود. واژه معتاد بیانگر هویتی است که هیچگونه تغییری را نمی‌پذیرد. گویی فرض بر ایناست که فرد معتاد نمی‌تواند تغییر کند یا تغییر نخواهد کرد.

امّا این تفکر اشتباه درباره  اعتیاد با واقعیت تطبیق ندارد.تعداد کسانی که بر اعتیادشان غلبه می‌کنند بیش از کسانی است که براعتیادشان باقی می‌مانند. و اکثر آن‌ها نیز این کار را بدون برنامه درمانی خاصی انجام می‌دهند. ترک اعتیاد ممکن است به چندبار سعی نیازداشته باشد و فرد ممکن است نتواند اعتیاد خود به سیگار، مشروب یا موادمخدر را یکجا ترک کند امّا به تدریج و نهایتاً خواهد توانست خود را ازوابستگی به آن‌ها برهاند.

رها کردن این عادت‌ها مستلزم تغییر شگرفی است امّا این تغییرلزومی ندارد که به نحو عجیب و غریبی صورت پذیرد. در زمینه  ترک اعتیاد،درمان موفقیت‌آمیز، مسئولیت تغییر را بر عهده  خود فرد می‌گذارد ومی‌پذیرد که رویدادهای مثبت در قلمروهای دیگر می‌تواند آغاز بخش این تغییرباشد.

تجربه  بازگشت سربازان آمریکایی از جنگ ویتنام را در نظربگیرید. اعتیاد و مصرف هروئین در بین آنان به طور گسترده‌ای رواج داشت.امّا در 90 درصد موارد، سربازان پس از رهایی از فشارهای مناطق جنگی،اعتیاد خود را کنار گذاشتند. این امر ثابت می کند که اعتیاد به مواد مخدر،فقط به این مربوط است که ما در کجای زندگی خود قرار داریم.

البته غلبه بر اعتیاد برای این افراد به سادگی بازگشت باهواپیما از آسیا به آمریکا نبوده است. اغلب سربازان به هنگام بازگشت،زندگی کاملاً متفاوتی را تجربه کردند. آن‌ها اضطراب، ترس و دلتنگی صحنه جنگ را پشت سر گذاشته و به محیط خانه‌شان بازگشتند. روابط جدیدی شکلدادند و به یادگیری مهارت‌های کاری پرداختند.

شاید باور نکنید امّا سیگار در صدر فهرست ترک اعتیاد از نظردشواری قرار دارد. امّا اکثر سیگاری‌های قبلی بدون هیچ کمکی (نوار یاآدامس نیکوتین، طب‌سوزنی، هیپنوتیزم و ... ) موفق به ترک سیگار شده‌اند.اگر حرف مرا باور نمی‌کنید در گردهمایی اجتماعی بعدی خود، بپرسید چند نفربه اراده  شخصی سیگار را ترک کرده‌اند. در واقع، تعداد معتادان به هروئین،کوکائین یا الکل که بدون درمان خاصی و صرفاً به اراده  خود اعتیادشانراترک کرده‌اند حتی از کسانی که به همت خود سیگارشان را ترک کرده‌اند نیزبیشتر است.

آمار اعتیاد در جوامع مختلف متفاوت است. مثلاً در آمریکاسنین بین 18 تا 25 سال اوج دوران اعتیاد به مواد مخدر و الکل است. آمارهایسال 2002 نشان می‌دهد که 22 درصد آمریکائی‌های بین 18 تا 25 سال وابستگیبه مواد داشته‌اند در حالی که تنها 3 درصد افراد بین 55 تا 59 سال معتادبوده‌اند.

این داده‌ها نشان می‌دهد که اغلب مردم به اعتیاد خود غلبهکرده‌اند و اغلب آن‌ها نیز بدون دوره  درمانی خاصی به این مهم نائلآمده‌اند.

البته منظور این نیست که درمان نمی‌تواند مفید باشد. امّاموفق‌ترین درمان‌ها، رویکردهای غیرحضوری است که فرد را به تغییر خودانگیخته وامی‌دارد. روان‌شناسان در دانشگاه نیومکزیکو به سرپرستی ویلیاممیلر، بیمارانی که تحت درمان ترک اعتیاد به الکل قرار گرفته بودند را تحتمطالعه قرار دادند.

یافته‌های آن‌ها نشان داد که توصیه‌های خشک پزشکی تأثیرچندانی نداشته‌اند. پزشک نتیجه آزمایش ریه را می‌بیند و به بیمار می‌گویدکه باید خوردن الکل را کنار بگذاری. بسیاری از بیماران در این حالت دوبارهبه نوشیدن الکل روی آورده‌اند.

به جای این رویکرد، پزشک باید مقدار الکل مصرفی توسط بیماررا بررسی کند و یک لیست کنترلی برای ارزیابی شدّت مشکل تهیه کند. سپس بایدبا توافق بیمار، هدفی را برای او در نظر گیرد(معمولاً کاهش مصرف به جایترک کامل) همسر یا افراد خانواده نیز باید در این برنامه‌ریزی درگیر شوند.سپس باید وقت ملاقات‌های بعدی تعیین گردد تا میزان پیشرفت کنترل شود. درابتدا این ملاقات‌ها می‌تواند هر چند هفته یکبار صورت گیرد تا چنانچه سوالیا مشکلی برای بیمار وجود داشت مطرح و چاره‌جویی گردد.

رویکرد مؤثر بعدی، مصاحبه  انگیزشی نام دارد. این روش،تصمیم‌گیری در مورد ترک اعتیاد یا کاهش مصرف و یافتن بهترین روش انجام اینکار را بر دوش خود فرد می‌گذارد. در این روش، درمانگر سوال‌های هدفمندیمی‌پرسد که فرد را به واکنش فوری نسبت به اعتیادش به مصرف الکل برحسبارزش‌ها و هدف‌های خود وا می‌دارد. هنگامی که بیمار مقاومت کند، درمانگربا او به بحث نمی‌پردازد بلکه در عوض سعی می‌کند علّت تردید او در موردتغییر را بیابد و به او اجازه دهد که خودش به نتیجه‌گیری مطلوب برسد: «شماگفتید که دوست دارید روی رفتارتان کنترل داشته باشید و از طرف دیگر حس میکنید وقتی الکل مصرف می‌کنید غالباً تمرکزتان را تا حدّی از دست می‌دهید ورفتارهای غیرارادی بیشتری انجام می‌دهید. می‌توانید این موضوع را برای منروشن‌تر کنید؟»

گروه پژوهشی میلر در لیست درمان‌های موثر برای الکلیسم، بهچند نکته  جالب برخورد. دستورالعمل‌های خودیاری از موفقیت بالایی برخورداربودند. رویکرد «تقویت اجتماعی» که به ظرفیت فرد برای مواجهه با زندگی،خصوصاً روابط زناشوئی، روابط کاری، برنامه‌ریزی اوقات فراغت و تشکیلگروه‌های اجتماعی می‌پردازد نیز موفقیت زیادی داشتند. تمرکز اصلیرویکردهای موفق در درمان الکلیسم بر ایجاد مهارت‌های زندگی، مانند مقاومتدر برابر مصرف مواد الکلی، فرونشاندن استرس (در محیط کار و روابط فردی) وتوسعه  مهارت‌های ارتباطی است. این یافته‌ها با آنچه ما درباره  تغییر درسایر زمینه‌های زندگی می‌دانیم مطابقت دارد: مردم هنگامی تغییر می‌کنند کهواقعاً خواهان آن باشند و خود را به قدر کافی برای رودررویی با این چالشقوی حس کنند، نه هنگامی که تحقیر شوند یا مجبور گردند. رویکردی که به فرداختیار می‌دهد و به تقویت مثبت او می‌پردازد بر رویکردی که به اراده  ونفوذ خود فرد کمتر اهمیت می‌دهد ترجیح دارد.

 


ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 3 خرداد 1391برچسب:, :: 3:58 :: توسط : "رضاسيدرشيد"


گفتم: خسته ام

گفتی: لاتقنطوا من رحمة الله
.:: از رحمت خدا نا امید نشید(زمر/53) ::.

گفتم: هیشکی نمی دونه تو دلم چی می گذره

گفتی: ان الله یحول بین المرء و قلبه
.:: خدا حائل هست بین انسان و قلبش! (انفال/24) ::.

گفتم: غیر از تو کسی رو ندارم

گفتی: نحن اقرب الیه من حبل الورید
.:: ما از رگ گردن به انسان نزدیک تریم (ق/16) ::.

گفتم: ولی انگار اصلا منو فراموش کردی!

گفتی: فاذکرونی اذکرکم
.:: منو یاد کنید تا یاد شما باشم (بقره/152) ::.

گفتم: تا کی باید صبر کرد؟

گفتی: و ما یدریک لعل الساعة تکون قریبا
.:: تو چه می دونی! شاید موعدش نزدیک باشه (احزاب/63) ::.

گفتم: تو بزرگی و نزدیکت برای منِ کوچیک خیلی دوره! تا اون موقع چیکار کنم؟

گفتی: واتبع ما یوحی الیک واصبر حتی یحکم الله
.:: کارایی که بهت گفتم انجام بده و صبر کن تا خدا خودش حکم کنه (یونس/109) ::.

گفتم: خیلی خونسردی! تو خدایی و صبور! من بنده ات هستم و ظرف صبرم کوچیک... یه اشاره کنی تمومه!

گفتی: عسی ان تحبوا شیئا و هو شر لکم
.:: شاید چیزی که تو دوست داری، به صلاحت نباشه (بقره/216) ::.

گفتم: انا عبدک الضعیف الذلیل... اصلا چطور دلت میاد؟

گفتی: ان الله بالناس لرئوف رحیم

.:: خدا نسبت به همه ی مردم - نسبت به همه - مهربونه (بقره/143) ::.

گفتم: دلم گرفته

گفتی: بفضل الله و برحمته فبذلک فلیفرحوا
.:: (مردم به چی دلخوش کردن؟!) باید به فضل و رحمت خدا شاد باشن (یونس/58) ::.

گفتم: اصلا بی خیال! توکلت علی الله

گفتی: ان الله یحب المتوکلین
.:: خدا اونایی رو که توکل می کنن دوست داره (آل عمران/159) ::.

گفتم: خیلی چاکریم!

ولی این بار، انگار گفتی: حواست رو خوب جمع کن! یادت باشه که:

و من الناس من یعبد الله علی حرف فان اصابه خیر اطمأن به و ان اصابته فتنة انقلب علی وجهه خسر الدنیا و الآخره
.:: بعضی از مردم خدا رو فقط به زبون عبادت می کنن. اگه خیری بهشون برسه، امن و آرامش پیدا می کنن و اگه بلایی سرشون بیاد تا امتحان شن، رو گردون میشن. خودشون تو دنیا و آخرت ضرر می کنن (حج/11) ::.

گفتم: چقدر احساس تنهایی می کنم

گفتی: فانی قریب
.:: من که نزدیکم (بقره/۱۸۶) ::.

گفتم: تو همیشه نزدیکی؛ من دورم... کاش می شد بهت نزدیک شم

گفتی: و اذکر ربک فی نفسک تضرعا و خیفة و دون الجهر من القول بالغدو و الأصال
.:: هر صبح و عصر، پروردگارت رو پیش خودت، با خوف و تضرع، و با صدای آهسته یاد کن (اعراف/۲۰۵) ::.

گفتم: این هم توفیق می خواهد!

گفتی: ألا تحبون ان یغفرالله لکم
..:: دوست ندارید خدا ببخشدتون؟! (نور/۲۲) ::.

گفتم: معلومه که دوست دارم منو ببخشی

گفتی: و استغفروا ربکم ثم توبوا الیه
.:: پس از خدا بخواید ببخشدتون و بعد توبه کنید (هود/۹۰) ::.

گفتم: با این همه گناه... آخه چیکار می تونم بکنم؟

گفتی: الم یعلموا ان الله هو یقبل التوبة عن عباده
.:: مگه نمی دونید خداست که توبه رو از بنده هاش قبول می کنه؟! (توبه/۱۰۴) ::.

گفتم: دیگه روی توبه ندارم

گفتی: الله العزیز العلیم غافر الذنب و قابل التوب
.:: (ولی) خدا عزیزه و دانا، او آمرزنده ی گناه هست و پذیرنده ی توبه (غافر/۲-۳) ::.

گفتم: با این همه گناه، برای کدوم گناهم توبه کنم؟

گفتی: ان الله یغفر الذنوب جمیعا

.:: خدا همه ی گناه ها رو می بخشه (زمر/۵۳) ::.

گفتم: یعنی بازم بیام؟ بازم منو می بخشی؟

گفتی: و من یغفر الذنوب الا الله

.:: به جز خدا کیه که گناهان رو ببخشه؟ (آل عمران/۱۳۵) ::.

گفتم: نمی دونم چرا همیشه در مقابل این کلامت کم میارم! آتیشم می زنه؛ ذوبم می کنه؛ عاشق می شم! ... توبه می کنم

گفتی: ان الله یحب التوابین و یحب المتطهرین
.:: خدا هم توبه کننده ها و هم اونایی که پاک هستند رو دوست داره (بقره/۲۲۲) ::.

ناخواسته گفتم: الهی و ربی من لی غیرک

گفتی: الیس الله بکاف عبده
.:: خدا برای بنده اش کافی نیست؟ (زمر/۳۶) ::.

گفتم: در برابر این همه مهربونیت چیکار می تونم بکنم؟

گفتی:

یا ایها الذین آمنوا اذکروا الله ذکرا کثیرا و سبحوه بکرة و اصیلا هو الذی یصلی علیکم و ملائکته لیخرجکم من الظلمت الی النور و کان بالمؤمنین رحیما
.:: ای مؤمنین! خدا رو زیاد یاد کنید و صبح و شب تسبیحش کنید. او کسی هست که خودش و فرشته هاش بر شما درود و رحمت می فرستن تا شما رو از تاریکی ها به سوی روشنایی بیرون بیارن. خدا نسبت به مؤمنین مهربونه (احزاب/۴۱-۴۳) ::.


ارسال شده در تاریخ : پنج شنبه 28 ارديبهشت 1391برچسب:"نيان رضارشيدسولاكان", :: 5:1 :: توسط : "رضاسيدرشيد"

کسی گفت حجاج خون خواره ای است دلش همچو سنگ سیه پاره ای است
نترسد همی ز آه و فریاد خلق خدایا تو بستان از او داد خلق
جهاندیده ای پیر دیرینه زاد جوان را یکی پند پیرانه داد
کز او داد مظلوم مسکین او بخواهند وز دیگران کین او
تو دست از وی و روزگارش بدار که خود زیر دستش کند روزگار
نه بیداد از او بهره مند آیدم نه نیز از تو غیبت پسند آیدم
به دوزخ برد مدبری را گناه که پیمانه پر کرد و دیوان سیاه
دگر کس به غیبت پیش می دود مبادا که تنها به دوزخ رود

ارسال شده در تاریخ : پنج شنبه 28 ارديبهشت 1391برچسب:"سولاكان", :: 5:1 :: توسط : "رضاسيدرشيد"


ارسال شده در تاریخ : پنج شنبه 17 فروردين 1391برچسب:"سولاكان,زمستان سولاكان,نيان رضارشيد", :: 4:31 :: توسط : "رضاسيدرشيد"

ايران

نام رسمي کشور: جمهوري اسلامي ايران

(Islamic Republic of Iran)

 

پايتخت :  تهران

 

 زبان رسمي :  فارسي

 

نوع حکومت :  جمهوري اسلامي  

 

مذهب :  اکثرا شيعه

 

واحد پول : ريال

 

عضويت :  : سازمان ملل متحد,سران کشورهاي اسلامي,کشورهاي صادر کننده نفت (اوپک)

 

جمعيت :  69,018,924 نفر (July 2004 est.)

 

روز استقلال :

 

شهرهاي عمده : : تبريز, رشت ,اروميه ,ساري, گرگان, مشهد, اصفهان, يزد, کاشان, اراک ,همدان, شيراز کرمان اهواز, سنندج ,کرمانشاه

 

 اميد طول عمر :  65سال

 

رشد سالانه جمعيت :  1.07% درصد (July 2004 est.)

 

  نژاد :  

 

 

 

مساحت :  1,648,195کيلومتر مربع

 

خط ساحلي :  2440کيلومتر مختصات جغرافيايي :  32 درجه شمالي و 53 درجه شرقي

 

 حکومت :

 

 آموزش :  ميزان باسوادي : سنين تحصيل اجباري: تعداد دانشگاه:

 

دفاع : 

 

جغرافيا :  کشور ايران با وسعتي معادل 195، 648 ،1 کيلومتر متر مربع، شانزدهمين کشور بزرگ جهان است. ايران در نيمکره شمالي، نيمکره شرقي در قاره آسيا و در قسمت غربي فلات ايران واقع شده و جزو کشورهاي خاورميانه است.از ديد طبيعي ايران از شمال به بيابان خوارزم درياي خزر و رود کورا از مشرق به حوضه آمودريا ( جيحون ) و کوههاي غربي دره سند و دامنههاي کوههاي غربي پامير از مغرب به دامنههاي غربي کوههاي زاگرس و حوضه آبريز اروندرود از جنوب به خليج فارس و درياي عمان محدود است. نصف النهار 5 44 شرقي از غربي ترين نقطه ايران و نصف النهار 18 63 شرقي از شرقي ترين نقطه ايران عبور مي کند. همچنين مدار 3 25 شمالي از جنوبي ترين نقطه ايران و مدار 47 39 شمالي از شمالي ترين نقطه اين کشور مي گذرد. ايران کشوري کوهستاني محسوب ميشود. بيش از نيمي از مساحت کشور را کوهها و ارتفاعات و کمتر از 4/1 آن را نيز اراضي قابل کشت تشکيل داده است. ارتفاعات ايران را به طور کلي مي توان به چهار رشته کوه شمالي، غربي، جنوبي و کوههاي مرکزي و شرقي تقسيم کرد از رشته کوههاي مهم ميتوان به البرز و زاگرس اشاره کرد. بلندترين قله ايران دماوند نام دارد با ارتفاع 5671 متر که از اين جهت در مرتبه بيست و سوم کوههاي جهان قرار دارد. ايران کشوريست کوهستاني در بخش شمال آن رشتهکوههاي البرز است که بلند ترين قله آن دماوند مي باشد (5671 متر). در قسمت مغرب رشته کوههاي زاگرس. کوههاي مرکزي از سبلان تا بلوچستان.  مهمترين رودهاي ايران ارس تجن اترک کارون کرخه قزل اوزن و سفيد رود است. درياچههاي عمده ايران درياچه اروميه ساوه بختگان و نيريز مي باشد. اکثر رودهاي جاري در ايران کم آباند و تنها رود قابل کشتيراني آن، رود کارون است. مهمترين رودهاي حوضه خليح فارس و درياي عمان عبارتاند از: کارون، جراحي، کرخه، در، زهره، دالکي، اروند رود ، مهران، ميناب، سرباز، با هوکلات، تياپ، ناي بند، شور و مند. همسايگان ايران عبارتاند از: جمهوري آذربايجان ، ارمنستان ، ترکيه ، عراق ، افغانستان ، پاکستان و ترکمنستان . طول سواحل ايران در امتداد درياي خزر 657 کيلومتر، در خليج فارس از بندر عباس تا دهانه اروند رود 259، 1 کيلومتر و امتداد درياي عمان از خليج گواتر تا بندر عباس 784 کيلومتر است که در مجموع بالغ بر 731، 8 کيلومتر را تشکيل ميدهد. حدود 90 درصد از خاک ايران در محدوده فلات ايران واقع شده است. رود کارون با 950 کيلومتر طول، چهل و هشتمين رود جهان است. حدود 200، 180 کيلومتر مربع از خاک ايران را جنگلها پوشانده که حدود 5/55 % آن مربوط به جنگ هاي غرب کشور است. جنگلهاي شمال کشور در حاشيه جنوبي دريايي خزر 19%، جنگلهاي پسته پراکنده در جنوب و شرق 3/13%، جنگلهاي کوهستاني ارس 6/6% و جنگلهاي گرمسير و کويري نيز 6/5% آن را تشکيل ميدهد. کشور ايران داراي آب وهواي متنوعي است که با مقايسه نقاط مختلف کشور، اين تنوع را به خوبي ميتوان مشاهده کرد. پايتخت ايران شهر تهران و 98% مردم ايران مسلمان هستند. ايران کشوري است در جنوب باختري آسيا. پايتخت آن تهران است.پيشينهء آن را در اسطوره هاي کهن ايراني به آغاز تاريخ مي رساند. نام ايران در پارسي باستان ائيريانا به معناي سرزمين آرياييان بوده است. در زبانهاي اروپايي اين سرزمين را Perse يا Persia مي خوانده اند ولي امروزه بر پايهء خواست دولتمردان دورهء پهلوي نخست بيشتر کشورها اين سرزمين را به نام بومي اش ايران مي خوانند

 

اقتصاد :  صنايع کارخانهاي عبارتست از: کارخانههاي قند سازي ( قريب 12 کار خانه در نقاط مختلف کشور مشغول کار شده است) کار خانههاي سيمان سازي (که در حضرت عبد العظيم و خراسان و درود و شيراز داير گرديده) کار خانههاي چرم سازي (تبزيز و همدان و خراسان) کار خانههاي نساجي (اصفهان قزوين) موسسات صابون سازي (تهران و تبريز) کار خانههاي کبريت سازي (تبريز زنجان همدان قزوين شاهرود تهران اصفهان شيراز) و صدها کارخانه ديگر که در نقاط مختلف کشور مشغول کار مي باشند و تا اندازهاي رفع احتياجات کشور را مي نمايند و به تدريج از وارد کردن اجناس خارجي ايران را بي نياز مي سازند.راهها و وسايط نقليه نيز داراي اهميت است. راه آهن سرتاسري ايران راه آهن تهران به مشهد راه آهن تهران به تبريز تهران به کاشان که مشغول بهره برداريست و راههاي ديگري که در دست ساختمان مي باشد. جادههاي شوسه همه شهرهاي درجه اول و دوم را بهم مربوط ميسازد. راههاي کشتيراني در بحر خزر و بحر عمان است. راههاي هوايي ميان اغلب کشورهاي بزرگ جهان و شهرهاي درجه اول ايران بر قرار است. معادن: معادن مهم ايران عبارتست از: نفت و گاز - ذخاير نفتي در حدود2100 ميليون تن بر آورده شده است. مهمترين منطقههاي نفتي مسجد سليمان هفتگل گچساران آغا جاري و شاه آباد (غرب) است. نفت قم نيز در حال استخراج است. زغال سنگ - معادن زغال سنگ در نقاط زير است: زيراب قزوين شمشک سمنان دامغان اصفهان انارک يزد بافق خلخال آستارا مراغه. معادن ديگر عبارتست از: منگنز کروميت مس سرب نقره روي نيکل کبالت نمک طعام گوگود و غيره. محصولات نباتي ايران عبارتست از: گندم جو برنج ذرت نخود لوبيا ماش عدس توتون پنبه کنف نيشکر و کليه درختهاي ميوه دار. صيد ماهي صيد مرواريد صيد حيوانات وحشي و طيور تربيت کرم ابريشم زنبور عسل نيز رواج دارد. صنايع ايران: صنايع دستي قديمي عبارتست از: قالي بافي که در درجه اول اهميت است و به خارج کشور صادر ميشود. گلدوزي قلابدوزي گوني بافي حصير بافي و غيره. اقتصاد ايران در سراسر دوره انقلاب مشروطه و پس از آن، همواره با الگوي بسيار نامتعادل از توزيع ثروت و درآمد مواجه بوده است و تقريبا هميشه قشر عظيم جميت کشور در فقر و محروميت به سر برده و تنها طبقات محدودي در رفاه و آسايش مالي زيستهاند. دوره مورد گفت وگو، عصر تغييرات مستمر به سوي پيشرفت و رهايي از چنگال بحرانهاي پيچيده و شوم اقتصادي نبود. بلکه دوران چالشهاي نامنظم و گاه خصمانه ناشي از تنشهاي داخلي و مداخلات خارجي به شمار ميرفت که اوج آن منازعات گسترده در زمينه اصلاحات شوستر و اولتيماتوم 1290خ/ 1911م. روسيه به ايران بود. در نتيجه ايران نه فقر فراگيرش نسبت به گذشته کاهش يافت و نه کارگزاراني کارکشته و دلسوز داشت تا برنامه و بودجهاي براي اصلاح ساختار بغرنج اجتماعي و اقتصادي کشور تنظيم کنند. به علاوه اينک بيش از هر زمان ديگر جايگاهش در روابط بينالمللي متزلزل شده بود. جمعيت کشور که به دليل شيوع بيماريهاي همهگير، سوء تغذيه، فقدان امکانات بهداشتي و... به کندي افزايش مييافت، در اين سالها به 11 ميليون نفر رسيده بود، بي آنکه توزيع آن بر مبناي 25% در شهرها، و 25% عشايري و 50% روستايي تغيير کند. در سراسر اين دوره پرداختها دچار کسري مزمن بود و پيوسته بر ميزان بدهيهاي خارجي افزوده ميشد. در ساختار اقتصادي يا فني ـ صنعتي کشور تحول بارزي رخ نداده بود. نزديک به 90% نيروي کار در کشاورزي و صنايع دستي روستايي اشتغال داشتند و 10% باقيمانده به تجارت، خدمات دولتي و صنايع شهري مشغول بودند. توسعه شبکه راهها، وسايل ارتباطي، بهداشت، آموزش و ساير تسهيلات زيربنايي ناچيز مينمود، اگرچه افزايش سرمايهگذاري در آموزش در مقايسه با ساير بخشهاي زيربنايي سريعتر بود. بودجه ــ هر چند که در آن روزگار چيزي به معناي مصطلح اين واژه وجود نداشت ــ عبارت بود از برآوردهايي از درآمدها و هزينهها که در هيچ سالي درست درنميآمد و همواره کسري داشت. بودجههاي تخصيص يافته معمولا کمتر از برآوردهاي مربوط به آنها بود. ميزان واقعي هزينهها همواره بر ميزان واقعي درآمدها فزوني داشت. در نتيجه دولت معمولا از تأمين تعهدات مالي و بازپرداخت وامهاي خارجي عاجز بود. بخش مهمي از هزينههاي دولتي به ارتش و ساير نيروهاي امنيتي اختصاص داشت که آنها نيز به دليل وابستگيهايشان کارآيي چنداني در انجام مسؤوليتها نداشتند. روس و انگليس هرگونه تلاش براي سر وسامان دادن به امور اقتصادي را ناکام ميگذاشتند. سير وابستگي ايران به بازار جهاني و تسلط کالايي استعمار با سرعتي بي مهار ادامه داشت. عمدهترين کالاهاي وارداتي ايران مصنوعات صنعتي و عمدهترين صادراتش مواد خام، محصولات کشاورزي، نفت و صنايع دستي نظير فرش بود. نزديک به 80 تا 90% مبادلات بازرگاني ايران با روس و انگليس صورت ميگرفت. ديون خارجي ايران رقم کلاني را نشان ميداد. در آغاز جنگ ، ايران در مجموع ميليون بهره مقروض بود. به همين سبب دولت به ناگزير معادل 3/1 تا 4/1 تمام مخارج خويش را تنها به عنوان ربح اين وامها ميپرداخت. طبيعتا اين وضعيت قدرت هرگونه حرکت و تدبير در برابر قدرتهاي مزبور را سلب ميکرد و ايران را تا حد يک آلت فعل تنزل ميداد. براي رهايي از اين وضعيت و اصلاح عملي زيرساختهاي مالي، استخدام مستشاران اقتصادي نظير شوستر در دستور کار مشروطهخواهان قرار گرفت. اقدامات اصلاحي وي با توجه به حجم گسترده اختياراتش که به مراتب از وزير دارايي بلکه از مجموعه هيئت وزيران فراتر ميرفت با منافع روسيه آشکارا تعارض يافت. در پي اولتيماتوم روسيه شوستر به ناچار ايران را ترک گفت. خزانهدار بعدي، مورنارد که با همان اختيارات شوستر يعني نظارت و مداخله در همه ادارات دولتي به استخدام درآمد، اقتصاد ايران را تا جنگ جهاني تحت نظارت و در اختيار خارجيان قرار داد. زيرا وي برنامه کارش را به گونهاي تنظيم ميکرد که گزارش محاسبات گمرک و خزانه قبل از آنکه به دولت ايران داده شود به دولتهاي روس و انگليس تحويل ميگرديد در ۲۵ سال گذشته جمعيت ۳۶ ميليوني کشور به ۶۶ ميليون نفر افزايش پيدا کرده و نخستين موج اين نسل جديد به بزرگسالي رسيده است. اکنون انبوه جوانان بيکار که در فضاي انقلاب بزرگ شده اند، تهديدي جدي براي ثبات داخلي ايران به شمار مي روند. بر اساس آمارهاي رسمي نرخ بيکاري به ۲/۱۲ درصد رسيده است اما کارشناسان رقم آن را ۲۰ درصد برآورد مي کنند. محمد خاتمي رئيس جمهوري سابق مي گويد "حضور سالانه ۷۰۰ هزار نفر به بازارکار معرف فشار شديدي است که اقتصاد ايران ناگزير به تحمل آن است." حاکميت جمهوري اسلامي که پس از انقلاب افزايش تعداد فرزندان را تشويق مي کرد از يک دهه پيش برنامه کنترل جمعيت را در دستور کار قرار داده است. همزمان، روند تحولات سياسي در داخل کشور و مسايلي که در زمينه روابط خارجي جمهوري اسلامي وجود دارد همچنان مانع از برخورد ريشه اي با مشکلاتي مي شود که اقتصاد ايران با آنها دست به گريبان است. به همين دليل نيز بسياري از کارشناسان غلبه بر مشکلات اقتصادي و هموار ساختن مسير توسعه پايدار در ايران را مستلزم رويکردي جامع به مسايل کشور مي دانند. در اين دوره(۱۳۸۳ – ۱۳۵۳)، نرخ تورم گاه به ۸/۶ درصد رسيده و گاه به مرز ۵۰ درصد نزديک شده است و نرخ بيکاري زماني ۹/۲ درصد و زماني بيش از ۱۶ درصد بوده در حاليکه در زمينه بدهي خارجي، اين رقم براي مدت ها صفر بوده ولي گاه چنان افزايش يافته که دولت را با بحران بازپرداخت مواجه کرده است. رهايي از اقتصاد متکي به نفت، ادامه سياست هاي خصوصي سازي و همگام شدن با اقتصاد جهاني پيشنهادهايي است که از سوي تحليلگران براي تثبيت اوضاع اقتصادي ايران مطرح مي شود. همزمان، جمهوري اسلامي بايد چاره اي براي انبوه بيکاران بينديشد که شمار آنان به سه ميليون نفر رسيده و به سرعت رو به افزايش است در حاليکه اقتصاد ايران از جذب سيل متقاضيان جديد کار ناتوان مانده است. انقلاب، دولتي کردن هاي گسترده، خصوصي سازي هاي دوباره، جنگ هشت ساله با عراق، تحريم هاي بين المللي ، اتکا به درآمدهاي نفتي سوء مديريت و فساد و رشد بي رويه جمعيت اقتصاد ايران را در سه دهه گذشته با افت و خيزهاي بسيار رو برو کرده است. بيکاري و کمبود فرصت هاي شغلي از جمله معضلات اصلي ايران بوده است

 

تاريخ معاصر :   وقوع انقلاب با شدت گرفتن ناآرامي ها در سال هاي 1356 و 1357 و تغيير حکومت، فضاي اقتصادي ايران نيز ديگرگون شد. انقلابيوني که با تمسک به استقرار عدالت اجتماعي و رفع هر گونه تبعيض، حکومت را در اختيار گرفته بودند، به مصادره و ملي کردن کارخانجات، شرکت ها و دارايي هاي بخش خصوصي روي آورند. شش ماه پس از انقلاب، ۲۸ بانک خصوصي و صنايع خودروسازي و توليد فلزات اساسي همچون مس، فولاد و آلومينيوم، و دارايي هاي ۵۱ سرمايه دار صاحب صنعت ايراني و بستگان درجه اول آنان ملي اعلام شد. اموال ملي شده در اختيار دولت قرار گرفت و اموال مصادره شده از سوي دادگاه هاي انقلاب در به بنياد مستضعفان منتقل شد تا مطابق اهداف اوليه انقلاب براي بالا بردن سطح زندگي محروماني هزينه شود که همراهي آنها سقوط سلطنت را امکان پذير کرده بود. اقدامات انقلابيون تازه کار، اگر چه شاخص هاي توزيع درآمد را براي مدتي اندکي بهبود بخشيد، اما سرمايه گذاري را به شدت کاهش داد و باعث افزايش نرخ تورم و رکود اقتصادي طولاني مدت شد. تصميم دولت به کاهش توليد نفت که از محدوديت فني و کمبود کارشناس در استخراج آن ناشي مي شد و دولت نيز براي جلوگيري از وابستگي به درآمدهاي نفتي آن را تاييد مي کرد و اشغال سفارت امريکا که قطع همکاري با شرکت هاي آمريکايي و انزواي ايران در جهان را در پي داشت، منجر به افزايش کوتاه مدت قيمت نفت (۳۲ دلار) در بازارهاي جهاني شد و درآمدهاي ايران با وجود کاهش توليد نفت براي مدتي کوتاه افزايش يافت و به بيش از ۲۴ ميليارد دلار رسيد. اقدامات دولت انقلابي باعث بهبود موقت در شاخص توزيع درآمد شد اما کاهش سرمايه گذاري و رکود و بيکاري بلند مدت را در پي آورد.  جنگ هشت ساله وقوع جنگ که صادرات نفت را با مشکل رو به رو کرده بود باعث شد تا درآمدهاي ارزي دولت که پس از انقلاب براي مدتي بهبود يافته بود، به ۱۰ ميليارد و ۶۰۰ ميليون دلار در سال 1360 رسيده بود کاهش يابد و کشور را با کسري موازنه ارزي ۵/۴ ميليارد دلاري رو برو کند. در سال هاي آغازين دهه 1360، با افزايش دوباره قيمت نفت، اقتصاد متکي به نفت ايران يکي دو سالي رشد مثبت را تجربه کرد و نرخ تورم در سال ۱۳۶۴ به ۴/۶ درصد رسيد که پايين ترين نرخ تورم در سال هاي بعد از انقلاب به حساب مي آيد. اما طولاني شدن جنگ منجر به ادامه کاهش درآمد سرانه و سرمايه گذاري شد و درآمدهاي ارزي دولت در سال ۱۳۶۵ تنها به ۲/۶ ميليارد دلار رسيد. کاهش درآمدهاي ارزي آن چنان بودجه کشور را تحت تاثير قرار داد که در سال پاياني جنگ کسري بودجه به نيمي از کل بودجه مي رسيد و و تورم به ۲۹ درصد و نرخ بيکاري به ۸/۱۵ درصد رسيده بود. در پايان جنگ کسري بودجه به بيش از نيمي از حجم کل آن مي رسيد و نرخ تورم به 29 درصد رسيده بود

 

پیوندهای وابسته
استان هاي ايران
جاذبه هاي مذهبي ايران
گردشگري ورزش
تاريخ ايران
عشاير
پيش شماره شهرهاي ايران
جاذبه هاي گردشگري باستاني ايران
روستاهاي شگفت انگيز ايران
مشاهير و چهره هاي ماندگار ايران
زبانهاي ايراني
حيات وحش ايران
اولين ها در ايران
آب وهوا ايران
جاذبه هاي کوير هاي ايران
دفاتر مسافرتي
جاذبه هاي طبيعي ايران
جاذبه هاي ماهيگيري
دفاتر مسافرتي
جاذبه هاي تاريخي ايران
موسيقي ايران
استان البرز
جغرافياي ايران
گردشگري جنگ
آشپزخانه آنلاين
دين و فرهنگ در ايران
لينکستان جامع ايران
شهرستان باشت
پیوند های مشابه
استان هاي ايران
آب و هوا - شهرستان ايرانشهر
معماري و خانه سازي - شهرستان ايرانشهر
ايرانشهر
تقسيمات کشوري - شهرستان ايرانشهر
رويداد هاي مهم - شهرستان ايرانشهر
جغرافيا - شهرستان ايرانشهر
زبان محلي - شهرستان ايرانشهر
دين و فرهنگ - شهرستان ايرانشهر
تاريخ - شهرستان ايرانشهر

ارسال شده در تاریخ : پنج شنبه 17 فروردين 1391برچسب:, :: 4:31 :: توسط : "رضاسيدرشيد"
درباره وبلاگ
كورده ئه م سه رمه سه ريكه پرله سه وداي نيشتمان- چاوه كانم بؤكزي كوردانه ئه شكي ديته خوار
موضوعات
آخرین مطالب
نويسندگان
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان تحليل مسايل روز و آدرس nian.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1998
بازدید دیروز : 881
بازدید هفته : 2967
بازدید ماه : 4136
بازدید کل : 135635
تعداد مطالب : 621
تعداد نظرات : 9
تعداد آنلاین : 2